Свят

Национален парк вулкан Масая в Никарагуа – Портите на Ада

Описани от испанците като Портите на ада, кратерите, които съставляват Националния парк вулкан Масая, са най-лесно достъпните активни вулкани в страната. Двата вулкана в парка – Масая и Ниндири, заедно съставляват пет кратера. От тях кратер Сантяго все още е много активен и кипи от нажежена лава. Входът на парка е само на 7 км от Масая по магистралата Манагуа и повечето туроператори в Гранада провеждат вечерни екскурзии до кратера.

Понякога е разрешен достъп само до Плаза де Овиедо, просека до ръба на кратера Сантяго, кръстен на испанския монах от 16-ти век, който, подозирайки, че бълбукащата лава е златна, се спусна до кратера с торба и малка лопата – и се връща жив. Тук миризмата на сяра е силна и имате само 15 минути на гледката – достатъчно, за да гледате как разтопената магма играе – преди да бъдете въведени обратно в автомобила си.

Паркът има няколко маркирани туристически пътеки, много от които изискват водач (цените варират). Те включват тунелите от лава на Цинанканосток и Ел Комалито, малък вулканичен конус, излъчващ пара. Те понякога са затворени , но в повечето случаи са отворени.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Majab (@majabrueli)

От върха на вулкан Масая (632m), най-източният вулкан, се открива прекрасна гледка към околността, включително Лагуна де Масая и град Масая.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button