Свят

Национален парк Фонг Нха-Ке Банг – Райската пещера

Заобиколена от гористи карстови върхове, тази зашеметяваща пещерна система в националния парк Фонг Нха-Ке Банг се простира на 31 км, въпреки че повечето хора посещават само първия километър. Мащабът е спиращ дъха, докато дървените стълби се потапят в пространството, наподобяващо катедрала, с огромни изглеждащи извънземно сталагмити и сталактити, осветени от големи прожектори. За да се отървете от големите тълпи и шумът, е най-добре да отидете по-рано, тъй като по време на пиковите часове (ранния следобед) екскурзоводите използват мегафони.

Райската пещера е на около 14 км югозападно от Син Трач. До пещерата се стига с  електрически бъгита (сума на човек в една посока/връщане 15 000/25 000 виетнамски донга) превозват всички посетителите от паркинга до входа на 1 км или можете просто да походите. След като слезнете от бъгито има още 600 м  изкачване до входа на пещерата. Такса вход струва 250 000  виетнамски донга (125 000 в.д. за деца).

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Asia • Travel • Vacancy (@_southeastasia)

За да разгледате по-навътре в пещерата отвъд бариерата в края (и с късмет да видите безоката пещерна риба, която е част от нейната екосистема), резервирайте 7-километрова обиколка на Райската пещера (2 650 000 виет. д., минимум за двама души), която включва плуване през подземната река (има и лодка, ако не можете да плувате) и обяд под слънчеви лъчи.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button