Новини

На „европейските Малдиви“ бирата е 1 евро, а водата 70 цента

Горещо ваканционно място, което набра популярност поради евтини оферти и красиви плажове, е на път да стане много по-достъпно за туристите.

Там се строи ново летище. Вльора, Албания, е част от Албанската ривиера, където десетки хиляди туристи се стичат да посетят тази година. В момента те трябва да летят до град Тирана и след това да шофират с часове, за да стигнат до морския курорт. Международното летище във Вльора обаче трябва да отвори врати през април 2024 г. – което ще направи ваканцията много по-приятна.

Кои са най-добрите плажове в Албания

Летището за над 100 милиона евро ще има писта от две мили и ще може да поеме до два милиона пътници годишно. Има известна съпротива след изграждането му поради близостта му до защитената лагуна Нарта, която е дом на хиляди видове.

Въпреки това местните жители се надяват, че това ще помогне за стимулиране на туризма в района, предава сайтът бтв „Бизнес новините“.

Албанската ривиера нарасна по популярност това лято заради екзотичните си плажове и ниските си цени.

Албания се оказа неподготвена за рекордния туристически сезон

Хотелите там започват от 20-22 евро, а бирата струва 1,30 евро. А някои дори го сравняват с Малдивите с еднодневни вили над водата само за 10 евро.

Водата в ресторантите е 0,70 евро, основно ястие може да хапнете за 7-8 евро, капучиното струва 1,40 евро. Килограм домати пък може да си купите за 1,10 евро.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button