21.3 C
София
сряда, септември 27, 2023
spot_img
ruse русе

Колко струва да спим в хотел с призраци?

От всички зловещи места по света, има нещо изключително призрачно в обитаваните от духове хотели. Може би това идва от влиянието на толкова много филми и телевизионни предавания.

Същите тези обитавани от духове хотели също могат да бъдат изключително луксозни, с повече от просто градски легенди, които да разтуптят сърцето ви, пише cntraveler.com.

Любителите на силните усещания или тези с интерес към свръхестествени явления със сигурност ще искат да посетят тези места. Ето някои то тях:

Tulloch Castle Hotel – Dingwall Ross-Shire, Шотландия

Разположен в Шотландските планини, хотел Tulloch Castle датира от 12-ти век и разполага с оригинални камини и вековни витражи. Местни разказват, че е останал дух на една от бившите дами на замъка, Елизабет.

Съобщава се, че Елизабет е починала преждевременно и нейният призрак (наречен „Зелената дама“) се е появявал на гостите много пъти. Има и портрет на Елизабет в древната Голяма зала на замъка и хората твърдят, че очите й се движат като на злодей от епизод на Скуби Ду. Нощувката в двойна стая върви около 200 лева.

Parador de Jaén – Хаен, Испания

Разположен в арабска крепост от 18-ти век с изглед към пейзажа на Андалусия, Parador de Jaén има няколко призрачни истории, които се крият зад внушителните му стени.

Според уебсайта на хотела, гост в стая 22 е бил грубо събуден една нощ от звуците на плачеща жена и някой, който чука на вратата. Екип от изследователи на паранормални явления беше извикан да провери стаята през 80-те години и те заключиха, че стаята всъщност е била обитавана от духа на млада жена, която е починала от разбито сърце в крепостта преди няколко века.

Определиха кои са 10-те най-евтини градове за туристи, сред тях е и София

Стаята е тиха след разследването, но това не е единствената история за призраци на това място. Твърди се също, че хотелът е обитаван от духа на „Ужасния гущер“, прякора на затворник, умрял от глад, докато е бил затворен в крепостта. Нощувката в хотела струва 300 лева.

Дворецът Тадж Махал – Мумбай, Индия

Taj Mahal Palace е петзвезден хотел, разположен в сърцето на Мумбай, постоянно избиран за един от най-добрите хотели в Индия.

Наред с невероятните гледки и интериори, подходящи за кралска особа, една от най-зловещите претенции на хотела е неговата аура на мистерия. Според легендата архитектът на сградата скочил от петия етаж, след като открил, че хотелът гледа в грешна посока.

Неговият дух сега бродел из залите, натъквайки се на гости в коридорите и обикаляйки покрива. Може да проверите тези твърдения срещу „скромната“ сума от 1000 лева на нощ.

Хотел Kurrajong – Канбера, Австралия

Когато даден хотел се намира в един от най-обитаваните от духове градове в света, можете да предположите, че ще срещнете призрак или два на това място.

Такъв е случаят с хотел Kurrajong, четиризвезден хотел, разположен близо до скандалната сграда на парламента в Канбера (да, и той е обитаван от духове). В хотела обаче броди не какъв да е дух, а този на бивш премиер на страната – Бен Чифли.

Чифли умира в нощта на 13 юни 1951 г., след като получава сърдечен удар в стая 214, и е известно, че призракът му в сиви костюми се появява в същата стая от време на време. Нощувката в хотела върви около 600 лева.

Хотел Burchianti – Флоренция, Италия

Този прекрасен хотел е бил известно място за поети, оперни певци и политици в началото на 20-ти век, въпреки че днес е по-популярен сред пътниците, търсещи лукс… и призраци.

Търсите евтина дестинация? Ето къде може да отидем с ограничен бюджет

Според Reuters минали гости са съобщили за видения на дете, което скача по коридорите и жена, която плете на стол, както и „усещане за леден дъх“ в стаите за гости. Може да усетите тези явления срещу 550 лева на нощ.

Chateau de Marcay – Маркай, Франция

Разположен във френската изключително живописна долина на Лоара, Шато дьо Марке е замък от 15-ти век, който е превърнат в хотел през 1973 г.

Замъкът с кули изглежда като от приказка, но както всички знаят, в приказките обикновено има лош човек. Както гласи градският мит, една от дамите на Шато дьо Марке всъщност е била застреляна по погрешка.

Дамата очевидно е решила да остане наоколо, тъй като гостите и персоналът са докладвали за срещи с призрачна жена, облечена в бяло. Цената на нощувката върви около 200 лева.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации