Новини

Колко по-скъпа ще бъде почивката у нас това лято?

10% повече пари ще похарчат българите за почивка в България тази година. Бюджетът, който трябва да приготвят тези, които ще почиват у нас не е много по-различен от този за миналата година, но увеличение на цените все пак ще има, каза пред businessnovinite.bg Румен Драганов от Института за анализи и оценки на туризма.

По думите му тази година ще сме свидетели на още повече пътувания на българите. По предварителни данни нашенците ще осъществят 7 милиона пътувания в чужбина и 24 милиона пътувания в България.

Почивката в Гърция ще е до 30% по-скъпа това лято

Голяма част от родните туристи ще почиват в България. Въпреки че е лято и повечето отиват на море, немалко ще са тези, които ще посетят спа курорти. По време на пандемията много хора се ориентираха към селския туризъм, тази тенденция се запазва и сега, казва още Драганов.

Що се отнася до информацията от последните седмици, че цените в Гърция са скочили драстично, експертът обясни, че това касае най-вече островите. Цените в Северна Гърция, където предимно почиват българи, не са се повишили много.

Извън традиционните места за почивка като Гърция и Турция, много нашенци се отправят към държави в Южна Америка и Азия, каза още Драганов.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button