КласацииСвят

Кои са най-розовите дестинации в Европа, които да посетим това лято

В очакване на филма за Барби с участието на Марго Роби и Райън Гослинг, има нова естетика, която превзема модата, интериорния дизайн и дори пътуването.

Barbiecore, както е известен стилът, е почит към модната кукла Mattel, по-специално към нейния любим цвят.

Ако искате да сте в тенденция този сезон, просто се уверете, че вашата дестинация е в цвят някъде между фуксия и корал.

Ако имате нужда от малко вдъхновение, ето някои от най-добрите розови гледки в Европа, събрани от сайта за планиране на пътувания Omio.

Риомаджоре, Италия – селце с цвят на сьомга

Риомаджоре е едно от прочутите колоритни села на Чинкуе Тере. Купчина къщи, много боядисани в сьомга и роза, се спускат надолу по склона към малко пристанище.

Пристигайки от град Специя, Риомаджоре е първото от петте селца. Той е свързан с другите оживени села чрез пешеходна пътека на върха на скала с невероятни гледки.

Просто бъдете предупредени, Cinque Terre често може да бъде изключително пренаселен през лятото, така че опитайте да резервирате посещението си към края на сезона, когато нещата се успокояват.

Wi-Ki Woo Hotel, Ибиса – Барби парти

Ако не можете да стигнете чак до DreamHouse на Barbie Malibu, в Ибиса има горещо розов хотел, който е нещо като пластмасови фантастични мечти.

Пуснаха къщата на Барби в Airbnb

Wi-Ki Woo Hotel в Сан Антонио е феерия с цвят на бонбони. Очаквайте басейни във формата на сърце, ярко розови шезлонги, диско топки и джазово осветление с цвят на фуксия вечер.

Хотелът е само за възрастни. Всяка вечер има DJ сет, а в полунощ „огледалният гардероб“ се отваря, за да разкрие декадентския клуб Wi-gly-Woo.

Елафониси, Крит – пясъци с червен цвят

Точно като виното, розовият пясък винаги изглежда малко по-специален от белия. Един от най-известните розови плажове в света е Елафониси в Крит, най-големият гръцки остров.

Жизнеността на червеникавия пясък зависи от приливите, сезона и светлината и се вижда само надолу от ръба на водата, пише „Евронюз“.

Ако прецените, че посетите правилно, това е хипнотизираща гледка. Но дори и да пропуснете розовия пясък, все още има кристална вода и любопитни скални образувания, на които да се насладите.

Зелена цитадела, Германия – визия на художник в розово

Зелената цитадела на Магдебург е малко погрешно наименование, тъй като комплексът, проектиран от художника, всъщност е в топъл нюанс на розово.

Причудливата закачлива постройка приютява магазини, ресторанти, детска градина и хотел и е построена само за две години.

Той е замислен от художника и архитект Фриденсрайх Хундертвасер като „оазис за човечеството и природата в море от рационални къщи“.

Rua Nova do Carvalho, Португалия – улица в розово

Пътеводител на Barbiecore не би бил пълен без споменаването на най-известния розов път в света.

Официално наречен Rua Nova do Carvalho, но обикновено наричан „Розовата улица“, този път с цвят на фуксия в квартал Cais do Sodré някога е бил кварталът на червените фенери в Лисабон.

Сега това е центърът на нощния живот на града с оживени барове и ресторанти и понякога е домакин на художествени изложби на открито.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button