Новини

Асеновата крепост отново грейна в светлини

Националният паметник на културата и емблема на Асеновград – Асеновата крепост – отново е облян в разноцветни светлини. Художественото осветление на обекта беше повредено.

Дълго време метеорологичната обстановка (продължителният дъждовен период) не позволяваше извършването на каквито и да е алпинистки дейности. Вследствие на това, тревата в района непрекъснато беше мокра, а почвата – влажна, което правеше невъзможно изпълнението по алпинистки способ.

Въпреки всичко, фирмата, която работи по възстановяване на осветлението, успя да обходи цялостно изградената електрическа кабелна мрежа и трансформаторните кутии в обекта, и установи нанесените повреди.

Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати

От 10.07.23 г. започна работа по цялостната рехабилитация на художественото осветление, тъй като прогнозата е за продължително сухо и хубаво време. Към настоящия момент е възстановено художественото осветление на НПК „Асенова крепост“ и църквата, която е част от обекта.

Единствено не светят зелените прожектори в основата на туристическия обект. Същите се ремонтират в момента и ще бъдат пуснати в експлоатация от алпинисти.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button