Новини

Кипър акцентира на селския туризъм

В Кипър селският туризъм става все по-популярен за прекарване не само на Великденските празници, като привлича както местни жители, така и чуждестранни гости. Засилва се и напливът към хотелите, които, въпреки поскъпването на енергията и храните, предлагат достъпни и разумни цени, съобщават от Кипърската хотелиерска асоциация.

Интересът за отбелязване на Великден в кипърската провинция е по-висок в сравнение с предишните години и заетостта в местата за настаняване в сегашния период достига 80%.

Кипърците търсят най-много селата в района на планината Тродос. Те са особено привлекателни с обичаите и традиционните великденски празници, които се провеждат в тях. Селският туризъм е популярен и сред чуждестранните туристи, които предпочитат по-дълъг престой – до 7 дни, за да имат възможност да посетят повече места на острова, цитирани от БНР.

Слънчевият Кипър се превръща в зимен курорт

Повишава се и заетостта в морските и планинските хотели. Очаква се в празничните дни тя да достигне до 60%, което е лек ръст спрямо предишните три години, посочиха от Кипърската асоциация на хотелиерите.

Като положителна тенденция тя отчита увеличаването на индивидуалните туристи от чужбина. Вече 50% от резервациите са от самостоятелно пътуващи, докато преди пандемиятадо 80% от гостите на острова бяха групи, идващи чрез туроператори.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button