Новини

Слънчевият Кипър се превръща в зимен курорт

Слънчевият Кипър се превръща в зимен курорт. В първата копка от изграждането на модерен ски център участва президента Никос Анастасиадис на церемония в събота. Проектът е част от Националната стратегия за развитие на планинските райони до 2030 г., чийто бюджет надхвърля 525 млн. евро.

Ски центърът в планината Тродос, чието изграждане започва, ще бъде „украшение, притегателна и отправна точка“, заяви президентът Никос Анастасиадис, поставяйки началото му, предава БНТ.

Модерният комплекс значително ще обнови района и ще допринесе за намаляване на отрицателния ефект от сезонността в кипърския туризъм. Той ще обогати не само зимния, но и летния туризъм, давайки нови възможности за развитие на планинските общности.

Проектите за изграждането на ски курорта, на националната обсерватория в Тродос, което вече е в ход, на пътна, социална и здравна мрежа в планината са от стратегическо значение за правителството, подчерта Никос Анастасиадис.

Те се изпълняват в рамките на Националната стратегия за развитие на планинските райони до 2030 г.

Досега по нея и по програми за субсидии са осъществени над 200 проекти, струващи повече от 370 млн. евро, чрез които правителството успешно стартира възстановяването на планинските райони и превръщането им в атрактивни места за бизнес и живеене, отчете кипърският президент.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button