Свят

Какво да видим в Берлин освен Бранденбургската врага

Берлин е една от най-популярните дестинации в Европа за градска почивка с приблизително 10,4 милиона посетители през 2022 г. Но много туристи просто се придържат към добре познатите централни атракции.

Сега местните власти искат посетителите да изследват по-далеч, като се впуснат в по-малко известните райони на града.

Съветът стартира инициатива, наречена „Начало към Б!“ който се отнася до зона за движение B, зона извън вътрешния железопътен пръстен на S-Bahn.

Открийте по-малко известната зона B на Берлин

Зона „Бе“ на Берлин се състои от девет района, всеки от които предлага на туристите шанс да разгледат различна страна на града.

Местните власти се надяват, че популяризирането на този район ще отвлече туристите от пренаселените атракции в центъра на града като телевизионната кула и Бранденбургската врата.

Фестивалът на светлината преобрази Берлин

Като насърчава посетителите да се разпръснат из града, съветът се надява да облекчи натиска върху популярните сайтове и да направи достъп до по-малко известни културни атракции.

Какво да правите в Neukölln

Neukölln е един от деветте района в зона B на Берлин, подкрепени от новата кампания.

Според градския съвет тази зона предлага възможности за наблюдение на мигриращи птици в градината Britzer, обширен парк с езеро.

В зеленото пространство има и три огромни детски площадки, цветни градини, антична вятърна мелница и кафене на открито.

По залез слънце озелененият бар на покрива Klunkerkranich предлага мечтани гледки към града.

Какво да правите в Лихтенберг

Лихтенберг понякога е наричан китайския квартал на Берлин и е лесно да се разбере защо.

Dong Xuan Center е пазарна зала, пълна с всичко, свързано с азиатската култура. Базарът от около 150 продавача е пълен с всичко – от необичайни съставки до уреди за готвене на ориз, както и улична храна за закуска.

Като алтернатива можете да отидете да сърфирате на закрито в спортния център Wellenwerk или да посетите отрезвяващия музей на Щази, разположен на територията на бившата централа на ГДР.

Какво да правите в Tempelhof-Schöneberg

Друг квартал, който Берлин иска да популяризира, е мултикултурният Tempelhof-Schöneberg, някога дом на хора като Дейвид Боуи и Марлене Дитрих.

Жените вече ще могат да плуват топлес в басейните в Берлин

Tempelhofer Feld, някога летище, се превърна в оживено градско пространство, приветстващо скейтбордисти, хвърчила и играчи на мини голф. Има и зона, предназначена за пикник и барбекю, предава „Евронюз“.

ЛГБТК + духът е силен тук, особено в района на площад Winterfeldtplatz, известен със своите кафенета, фризьорски салони, книжарници и оживени заведения за нощен живот, развяващи знамена с дъга.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button