Винарска изба Едоардо Миролио е създадена през 2002 година с първи продукция през 2005 година.
Избата е разположена в централната част на масива от приблизително 220 хектара лозя, които покриват склона на хълма „Свети Илия“, който се спуска към село Еленово.
Годишният производствен капацитет на винарска изба Едоардо Миролио е 1 милион литра вино. Цикълът нап роизводство обхваща всички технологични операции – от началната преработка на роздето до бутилирането на виното. Лозята на винарната са разположени на склона, който се спуска към село Еленово.
Физическо-химическият състав на почвата, слоевете пръст, микроклимата, който се създава между хълмистата местност разположена на над 400 метра надморска височина на хълма „Св. Илия“, придават на района необходимите свойства за производство на висококамчествени вина.
Шато Копса – една история за дълбоките семейни ценности
Засаждането на лозята започва през 2002 година, избирайки като първи сорт Пино Неро. През следващите две години последват и други интернационални сортове като Шардоне, Траминер, Совиньон Блан, Мускат, Мерло, Шира, Каберне Фран и Каберне Совиньон.
През 2005 година винарска изба Едоардо Миролио решава да отглежда и българските сортове Мавруд и Мелник, пише „Галерия“. През 2008 година гамата от местни сортове се разширява с Букет и Рубин.