Новини

„Истории от ръчния багаж“: Журналистът Георги Милков събра пътешествията си в книга

Журналистът Георги Милков събира пътешествията си по света в книгата си „Истории от ръчния багаж“. Официалното представяне е на 23 март в литературен клуб „Перото“ в София.

Либия бележи голяма част от кариерата му, но книгата не е посветена само на събитията, свръзани с българските медици там. Тя включва много други разкази от различни места.

„Либия е белязала голяма част от кариерата ми. Либия е била първостепенна задача, но това не е книга за Либия и историята ѝ, макар че има много истории от там. Самата либийска история се нуждае от тритомник. Сигурно някой ден ще го направя“, казва пред бТВ журналистът.

На 8 март Георги Милков празнува свой юбилей. От 20 години той за пръв път е в България на рождения си ден и гостува в предаването „Тази сутрин“.

„Всеки 8 март имам спомени от различни страни. От преди 11 години – Рио де Жанейро, преди 8 години – Бразилия, Манила, Филипините. Имам един 8 март, който е незабравим. Отидохме с приятели на един остров Доминика. Много хора го бъркат с Доминиканската република и затова той се е запазил девствен. На един див плаж реших да си празнувам рождения ден. Започва да вали и със сечивата, които имаме, построихме навес“, разказва той.

Покрай работата по книгата журналистът все още не е планирал следващото си пътуване.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button