21.3 C
София
сряда, септември 27, 2023
spot_img
ruse русе

Гърция се готви за рекорден туристически сезон

Гърция очаква много силен туристически сезон. Сключени са договори за рекорден брой круизни кораби. Изключително обнадеждаващи са резервациите за круизен туризъм, като Гърция се превръща в топдестинация за тази година, заяви министър Василис Кикилиас. Очаква се годината да бъде рекордна, предаде БНТ.

Интересът например към Солун се е увеличил с 300%, като първият круизен кораб с американски туристи вече акостира на пристанището.

Интересът към гръцките острови е толкова голям, че на Миконос и Санторини се налага да бъде регулиран броя на пристигащите кораби.

Има дни, в които е невъзможно да се обслужат всички туристи, които се намират на двата острова. В експлоатация са и нови пристанища. Родос и Корфу също изискват някаква регулярност на круизните кораби.

Милионите туристи тази година ще имат възможност да опитат и от цитрусови плодове, произведени в Пелопонес. Фермерите там промениха отглежданите култури, като се оказа, че климатът и почвата са подходящи за манго, ананас и авокадо. Местните фермери работят по европейска програма, като дори вече са сключени първите договори за износ на цитруси.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации