Новини

Гърция се готви за рекорден туристически сезон

Гърция очаква много силен туристически сезон. Сключени са договори за рекорден брой круизни кораби. Изключително обнадеждаващи са резервациите за круизен туризъм, като Гърция се превръща в топдестинация за тази година, заяви министър Василис Кикилиас. Очаква се годината да бъде рекордна, предаде БНТ.

Интересът например към Солун се е увеличил с 300%, като първият круизен кораб с американски туристи вече акостира на пристанището.

Интересът към гръцките острови е толкова голям, че на Миконос и Санторини се налага да бъде регулиран броя на пристигащите кораби.

Има дни, в които е невъзможно да се обслужат всички туристи, които се намират на двата острова. В експлоатация са и нови пристанища. Родос и Корфу също изискват някаква регулярност на круизните кораби.

Милионите туристи тази година ще имат възможност да опитат и от цитрусови плодове, произведени в Пелопонес. Фермерите там промениха отглежданите култури, като се оказа, че климатът и почвата са подходящи за манго, ананас и авокадо. Местните фермери работят по европейска програма, като дори вече са сключени първите договори за износ на цитруси.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button