Новини

Флоренция гони AirBnb от историческия си център

Флоренция възнамерява да забрани на платформи за краткосрочно отдаване под наем като Airbnb да ползват жилища в историческия център на града, предаде Ройтерс, като цитира кмета Дарио Нардела.

По думите му такава мярка би освободила повече място за местните жители. Той изтъкна, че местната власт ще опита да време решение на локално ниво, тъй като националните планове за регулация на сектора са „разочароващи“.

Airbnb представи нова функция

Според предложението на Нардела, наречено „Да спасим историческите центрове“, нови договори за краткосрочни наеми в центъра на града ще бъдат забранени, а властите ще предложат данъчни облекчения, за да насърчат постоянното обитаване на жилищата, пише БТА.

Италианското правителство в момента работи по проектозакон, който според местни медии ще изисква всеки жилищен имот, отдаван под наем на туристи, да има национален идентификационен код, за да може да се следи заетостта му. Тези, които не изпълнят това изискване, рискуват глоба до 5000 евро.

В допълнение властите в най-натоварените туристически центрове ще имат право на налагат минимален престой от поне 2 нощувки в историческите си центрове.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button