Новини

Ето колко струва да имаме Лувъра само за себе си

Искате ли да наемете Лувъра в Париж само за себе си? Най-големият и известен музей в света, който привлича 10,2 млн. души годишно, предлага самостоятелни обиколки. Не частни обиколки с музеен специалист, а обиколки, които ви предоставят целия музей само за вас.

Това означава, че няма да се налага да си проправяте път през купища хора, за да видите Мона Лиза. Можете да заснемете фалшив музикален видеоклип до високата 8 фута скулптура Winged Victory of Samothrace (точно като Jay-Z и Beyoncé) или да танцувате валс през апартаментите на Наполеон, покрит с кадифе и кристални полилеи, сякаш сте собственик на мястото. Но ще трябва да отделите 30 000 евро за ултра-ексклузивното изживяване.

Редовният билет за Лувъра струва 17 евро.

90-минутната обиколка за до четирима души се предлага от базираната в Париж компания за луксозни пътувания Family Twist, според CNN, цитира сайтът „Бизнес новините“.

Лувърът с нови категорични мерки, свързани с туристите

Първата заявена обиколка е била за богат клиент от Шанхай, който пита Магали Дешелет, основателката на Family Twist, дали може да осъществи най-голямата му фантазия да има Лувъра изцяло за себе си. Отнема ѝ три месеца да организира подобно частно посещение. Сега тя е в състояние да предложи услугата на други богати клиенти, които търсят същото ниво на достъп.

Обиколките вечерта започва с взимането на гоститев 18:30 ч. от хотела (музеят затваря в 18:00 ч. четири дни в седмицата). Организаторите ги откарват с Tesla до емблематичната стъклена пирамида на Пей.

Обиколката започва от средновековната част, в това, което преди е било подземието на сградата през XII век. След това посетителите се посрещат от специалист по история на изкуството, който им връчва плик. Почти като в реално търсене на съкровища, вътре са затворени карти с части от шедьоврите на музея (окото на Мона Лиза или котката в „Сватбата в Кана“ на Паоло Веронезе), така че гостите да могат да се опитат да ги съпоставят с антиките, които виждат по време на обиколката.

Как да посетим Париж бюджетно

С продължитение само час и половина, обиколката не включва 38 000-те произведения на изкуството в музея, така че стига до някои акценти като споменатите по-горе, както и Венера Милоска и Коронацията на Наполеон на Жак-Луи Давид. Всичко завършва, разбира се, с Мона Лиза.

Въпреки това, има няколко изненади по време на обиколката, като балерина, танцуваща на стълбището, водещо до Крилатата победа на Самотраки. Добре, така че може да не се сравни с частно изпълнение на Jay-Z и Beyoncé, но е нещо допълнително.

Вечерта завършва на Pont des Arts, където гостите се качват на частна лодка по реката (парижките речни круизи Bateaux Mouche са известна туристическа екскурзия и предполагаме, че това е модернизирана лодка) с шампанско, сирене и хайвер, за да поемат в Париж през нощта по поречието на Сена.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button