Новини

Лувърът с нови категорични мерки, свързани с туристите

Ако планирате скоро да посетите Париж и някогашната кралска резиденция, ще се наложи да бъдете по-организирани и да спазвате нови правила. Управата на Лувъра обяви, че ограничава броя на дневните посещения до 30 000 в опит да осигури повече спокойствие както на персонала, така и на туристите.

Директорът на Лувъра Лоранс де Кар(първата жена в историята на музея, която заема този пост) обоснова този ход с думите, че музеят иска „да бъде приятно преживяване, особено за хората, които посещават музея за първи път“. В сравнение с броя на посетителите отпреди пандемията (когато повече от 45 000 души дневно изпълваха музея), новата политика намалява броя им с една трета.

Летящи таксита изпълват небето на Париж

За посещение на Лувъра отдавна можете да резервирате билет онлайн. Докато през 2019 г. музеят е отбелязвал с не особено задоволство 45 000 дневни посетители, след пандемията в него са дошли около 30 000 души. Оказва се, че това е оптималният брой туристи, пише TimeOut.

Новата политика има за цел да запази сегашния брой на посетителите и да предотврати увеличаването им до предишните нива – особено в очакване на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Изненадващо, от новото решение са доволни и бъдещите посетители. Да се вгледате в „Мона Лиза“, без да се чувствате като на ръгби мач, звучи много по-добре от дългите опашки и невъзможността да видите шедьоврите на световното изкуство.

Новото решение вече е в сила, а от мениджмънта препоръчват да закупите билета си онлайн.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button