Новини

Протести в Гърция прецакват почивката на българите между 1 и 6 май

Много българи, които са избрали да обединят почивните дни между 1 и 6 май и да ги прекарат в Гърция, вероятно ще срещнат сериозни затруднения. Там са планирани масови стачни действия, които съвпадат и с официалното откриване на новия туристически сезон в Южната ни съседка.

Очаква се моряците да спрат работата на пристанищата и всички кораби и фериботи да останат на място в продължение на цяло денонощие. Повечето българи, които са избрали гръцките острови, вероятно няма да могат да разчитат на морския транспорт.

От онлайн платформата „Ние, потребителите“ припомнят за някои възможности, ако това се случи. При закупен билет за пътуване с ферибот или кораб, компанията най-вероятно вече е уведомила туристите за преустановяването на работата им заради предстоящата стачка, предава бТВ.

Колко по-солено ще ни излезе морето в Гърция това лято

Тези българи, които все още не са взели билета си на хартия, не бива да го правят, а да поискат анулиране. Така те ще могат да получат парите си обратно. В случай че билетите вече са издадени, трябва да се върнат и да се подаде заявка за възстановяване на сумата.

Възможен вариант е и промяната в датата на пътуването, но туристите трябва да имат предвид, че разписанията на фериботите в дните след стачката също могат да бъдат засегнати. Опция е и да се презаверят билетите за следващото посещение на Гърция.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button