Новини

Египет обяви извънредно положение заради студа и снега

Заради лошото време Египет отмени училищните занятия в шест провинции, където властите обявиха извънредно положение. Атмосферният фронт предизвика проливни дъждове и силни мъгли в по-голямата част от страната.

Трима души са загинали в резултат на инциденти. Мъж е починал в провинция Кафр ал-Шейх от токов удар, докосвайки мокри проводници, информира БГНЕС. Друг човек е станал жертва на катастрофа върху хлъзгав път.

След дъжда в Александрия двуетажна къща се срути, от развалините е изваден един загинал обитател. Междувременно курортът на Червено море Хургада беше ударен от градушка в събота, а зелените тревни площи и палмите бяха покрити със сняг. Градушката с размерите на едро грахово зърно е пълна изненада за местните жители.

Чуждестранните туристи, дошли да се погреят на топлото слънце, не бяха готови за неочаквания студ. Провинция Червено море е под влиянието на атмосферен фронт със силни валежи.

Друг курортен регион на страната – Синайският полуостров, също е застрашен от лошото време. В планините на Синай се очакват снеговалежи.

Под проливния дъжд посрещнаха Нова година и жителите на египетската столица, които не помнят такова време в първите дни на януари. Лошото време в Египет се очаква до края на седмицата.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button