Свят

Дубай впечатлява с ново 93-километрово чудо

Дубай изумява с нов невиждан проект, различен от огромен търговски център, хотел или небостъргач. Проектът за 93-километрова закрита магистрала за пешеходци и велосипедисти – The Loop, ще свърже повече от 3 милиона жители, като предостави възможност за здравословен начин на живот.

Революционното съоръжение ще бъде защитено от огромна стъклена конструкция с контролиран климат.

В Дубай откриха най-луксозния развлекателен курорт в света

Ако бъде осъществена, The Loop ще бъде „най-умната“ инфраструктура за колоездене, разходка и бягане в целия свят, според изпълнителния директор на URB Бахараш Багериан. Масивната конструкция е проектирана да обгражда Дубай, осигурявайки „зелен коридор“ без автомобили, изпълнен с дървета и растения, пише CNN.

Намерението на екипа на амбициозния проект е той да постави началото на нова тенденция – колоезденето и дългите разходки да се превърнат в основен начин за ежедневно придвижване на 80 % от жителите на мегаполиса.

За да бъде насърчен здравословният начин на живот, ще бъдат изградени и допълнителни спортни игрища, зони за отдих и улнес, както и фитнес съоръжения.

Дубай изгражда курорт с формата на Луната за $5 млрд

Проектът е в съответствие с амбицията на Дубай да се превърне в „20-минутен град“, където жителите имат достъп до ежедневни услуги и дестинации в рамките на 20 минути пеша или на велосипед.

Междувременно вече се подготвя и друг проект- агротуристически за пустинята на Дубай. Амбицията е той да се превърне в нов еталон за устойчиво земеделие, екологично образование и зелен туризъм.“Agri Hub“ ще покрива приблизително 40 хектара, ще отвори над 10 хил. работни места и ще разполага с пространства за образование и изследвания, както и екохижи, селскостопански магазини ресторанти и кафенета.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button