Новини

Дубай планира подводен влак до Индия

От единствения по рода си остров, създаден от човека, до най-голямата сграда в света и първите летящи автомобили, Дубай винаги зашеметява света с най-невероятното! И този път те са готови да преобърнат представите ни с пускането на ултрамодерен вид транспорт.

Базираната в ОАЕ компания National Advisor Bureau Limited предложи между Мумбай и ОАЕ да работи подводна плаваща мрежа. Тя ще свързва двете страни и ще превозва пътници, както и ще се използва за превоз на петрол и други стоки. Идеята е концептуализирана с единствената цел да се подобри пътуването между Индия и ОАЕ. Така се появи концепцията за супер скоростен подводен влак-куршум.

Ако революционната концепция на National Advisor Bureau Limited получи зелена светлина, ОАЕ ще разполагат със свръхскоростни подводни влакове, които невероятно намаляват времето за пътуване между Мумбай (Индия) и ОАЕ, правейки тези дестинации буквално на един скок разстояние.

water train
снимка: Pinterest

Директната услуга ще ви позволи да пътувате нон-стоп от Мумбай до Фуджейра или обратно, покривайки разстоянието за рекордно двучасово време. Развивайки ви с максимални скорости от 300 километра в час, тази подводна железопътна мрежа ще се простира на над 2000 километра под Арабско море и със сигурност ще надмине самолета по отношение на скоростта и авангардни характеристики.

Дубай не само създава невъобразимото, но го прави с най-добро всеки път. Така че да не говорим за нейния интериор и съоръжения; можете да очаквате несравнимо ниво на комфорт и стил на борда.

Освен транспортирането на пътниците и привидно съкращаването на времето за пътуване до работното място, чисто новата транспортна система се очаква да засили връзките между Индия и ОАЕ. В крайна сметка тръбите, прикрепени към дългата плаваща железопътна мрежа, позволяват безпроблемно пренасяне на петрол до Индия и внос на прясна вода от река Нармада в ОАЕ. Това със сигурност ще насърчи засилена двустранна търговия, като същевременно ще бележи изцяло нова ера на напредък и растеж за двете страни.

Подводна железница между Мумбай до Дубай – как ще работи?

Концепцията за подводна железница между Мумбай и Дубай е огромна задача за реализиране. И ще са необходими много финансов и интелектуален капитал, за да стане това функционално. Планът е да се разработи подводна директна железопътна мрежа, която ще ви позволи да пътувате без прекъсване от Мумбай до Дубай под водата.

Общото разстояние от над 1862 километра под Арабско море ще бъде изминато за рекордно време от два часа. За да се покрие това разстояние, скоростта на влака вероятно ще бъде зададена в диапазона от 600 до 1000 km/h, което със сигурност ще надмине скоростта на самолета по отношение на неговата скорост и неговите авангардни характеристики.

Представете си да покриете разстоянието между Мумбай и ОАЕ само за два часа! Иновативно предложение, представено от National Advisor Bureau Limited, показва, че това скоро може да стане реалност.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button