19.2 C
София
вторник, септември 26, 2023
spot_img
ruse русе

Драстичен скок на входния билет за двореца в Балчик

По-високи цени на билетите от 1 януари 2023 година въвежда Държавен културен институт – Културен център (ДКИ – КЦ) „Двореца“ в Балчик, съобщава неговият директор Жени Михайлова.

Билетът за възрастни ще струва 15 лева, спрямо седем лева през последните две десетилетия. Пакетната цена за семейно посещение става 22 лева – за двама родители с неограничен брой деца. Учащи до 25-годишна възраст и пенсионери ще влизат срещу три лева.

Всички събития в културния календар на ДКИ – КЦ „Двореца“ влизат безплатно в програмата на посетителите – тоест, те „ще могат да се насладят на още 5-6 зали, които ще бъдат с уникални изложби“, допълва Михайлова.

По думите ѝ поскъпването на билетите се налага основно заради високата цена на тока, която за „Двореца“ се е увеличила около три пъти. „Въпреки обществената поръчка, която правим, сме в невъзможност да плащаме“, обясни Михайлова.

„Имаме 46 сгради с много изложбени зали и допълнителни помещения на открито и закрито, които се осветяват. Цялото алейно осветление на 183 декара се плаща от „Двореца“, както и ефектното осветление. Освен че се заплаща, то се и поддържа от „Двореца“, така че не ни е възможно повече да задържаме ниски цени“, допълва Михайлова, цитирана от БТА.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации