Новини

До 5 години затвор за Иван, който написа името си върху Колизеума

Прокуратурата в Рим ще поиска повдигане на обвинение срещу 27-годишния турист, който миналия месец, с помощта на ключове, издълба името си и това на приятелката си в стена на Колизеума в Рим, съобщава италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА.

Срещу Иван Димитров, който е от български произход, но живее в Англия, са повдигнати обвинения в оскверняване на културното наследство, за което е възможно той да бъде осъден на затвор от две до пет години.

Българин е мъжът, осквернил Колизеума преди дни

Той е бил идентифициран, след като управата на историческата забележителност е била предупредена за инцидента от видеоклип, за който се твърди, че е заснет от двойката и публикуван в социалните мрежи. Впоследствие управата е уведомила полицията. Оттогава са извършени още два вандалски акта срещу 2000-годишния монумент.

В събота карабинерите в Рим съобщиха за 17-годишен германски ученик, хванат да дълбае нещо в стена на приземния етаж на амфитеатъра на Флавий.

Преди това 17-годишно момиче от Швейцария беше задържано, след като беше заснето да драска инициалите си върху камък на древната арена.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button