Новини

Българин е мъжът, осквернил Колизеума преди дни

Италианската полиция е идентифицирала мъжа, който изчегърта името „Иван“ с латински букви на стената на Колизеума в Рим като британски гражданин.

Преди четири дни бе разпространено видео как мъж чегърта с ключове „Ivan + Hayley 23“ на стената на 2-хилядното съоръжение. Днес британските медии, позовавайки се на информации в Италия, съобщиха, че полицията вече знае, че Иван или Айвън, както би се произнесло името му на английски, е фитнес инструктор от Бристол. Полицията е изпратила писмо на адреса на заподозрения, за да го информира, че срещу него се води разследване. Приятелката му обаче не е обект на разследването.

Ако Иван бъде признат за виновен той може да получи глоба от 15 000 евро и затвор до 5 години.

По информация на MailOnline мъжът е българин и е роден в Ловеч, има и британско гражданство. Работи като фитнес треньор в Бристол, но и като шофьор на доставки.

Смята се, че Хейли управлява собствен бизнес за спортно хранене и двамата живеят заедно в предградието Кейншам, недалеч от фитнес залата Лонгуел Грийн, където Иван е треньор.

Рим въвежда входна такса за една от най-популярните забележителности в Италия

Фитнес инструкторът е заснет, докато издълбава имената в каменните стени с помощта на връзка ключове, миналия петък, 23 юни.

Отличителен черен спортен часовник, с кръгъл циферблат на китката му, съвпада с този, който Иван носи на страницата си във Facebook за фитнес тренировки.

25 градчета в Италия продават къщи за по 1 евро, но каква е уловката?

Хейли, която е облечена в бяло и носи раница, остава с лице към стената. При намесата на Райън, Иван просто се обръща и му се усмихва, преди да насочи вниманието си към издълбаването на името си и това на Хейли на стената, показват още кадрите.

Не за първи път Колизеума става обект на вандалска проява. През септември 2020 година 32-годишен ирландец бе хванат да дълбае с метален предмет инициалите си, а месец по-късно 14-годишно германско момиче бе хванато в същото провинение.

През 2015 г. футболистът Благой Георгиев също се „разписа“ на Колизеума.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button