Персонализиране на предпочитанията за съгласие

Използваме бисквитки, за да ви помогнем да навигирате ефективно и да изпълнявате определени функции. Ще намерите подробна информация за всички бисквитки във всяка категория съгласие по-долу.

Бисквитките, които са категоризирани като „Необходими“, се съхраняват във вашия браузър, тъй като те са от съществено значение за активиране на основните функции на сайта.... 

Винаги активни

Необходимите бисквитки са необходими, за да се активират основните функции на този сайт, като например осигуряване на сигурно влизане или коригиране на вашите предпочитания за съгласие. Тези бисквитки не съхраняват никакви лични данни.

Няма бисквитки за показване

Функционалните бисквитки помагат за извършването на определени функции като споделяне на съдържанието на уебсайта в платформи на социални медии, събиране на обратна връзка и други функции на трети страни.

Няма бисквитки за показване

Аналитичните бисквитки се използват, за да се разбере как посетителите взаимодействат с уебсайта. Тези бисквитки помагат да се предостави информация за показатели като брой посетители, степен на отпадане, източник на трафик и др.

Няма бисквитки за показване

Бисквитките за ефективност се използват за разбиране и анализиране на ключовите показатели за ефективност на уебсайта, което помага за предоставянето на по-добро потребителско изживяване за посетителите.

Няма бисквитки за показване

Рекламните бисквитки се използват, за да предоставят на посетителите персонализирани реклами въз основа на страниците, които сте посетили преди това, и за анализиране на ефективността на рекламните кампании.

Няма бисквитки за показване

С дъх на вино

Божоле – елегантно, френско и изтънчено вино

Специалните празници, посветени на това вино, покоряват света всяка есен

Всяка година през есента Новото Божоле обикаля света. Тази уникална маркетингова кампания е стартирала през 70-те години, но и до днес се смята за ефективна, защото обединява традиция и модерност.

Покрай нея много хора свързват Божоле само с младото вино, познато като Нуво. И ако то е комерсиален продукт за бърза консумация, вината от регион Божоле са атрактивни за широк кръг ценители в Европа и по света, особено за любителите на Пино Ноар.

Третият четвъртък на месец ноември е приет като ден за официално представяне на Божоле Нуво със закон през 1985 година, а създател на маркетинговото име и производителят Жорж Дьобов, който го използва за първи път през 1967 година.

По-късно търговците на вино развиват идеята и днес „пристигането на Новото Божоле“ е истински празник, съпътстван от музика и весело настроение.

За разлика от другите френски вина, това е младо вино, което се пуска за продажба само шест седмици след края на гроздобера. Фиксираният момент за старта на комсумацията се е превърнал в нещо като флашмоб – хиляди фенове по света по едно и също време дегустират новата реколта.

Този ден се е превърнал в дългоочакван празник на Божолето най-вече заради фразата, която го ознаменува „Le Beaujolais Nouveau est arriv!“ – „Новото Божоле пристигна!“.

В България, както и в много други страни, феновете на елегантния французин си го очакват с трепет и отлично знаят, че с него започват есенно-зимните винени дегустации. Божоле Нуво, както и други френски вина, носи името на региона, от окйто произлиза.

Популярното червено вино се произвежда от сорта Гаме във френския регион Божоле, Бургундия. Това е регионът на Гаме. 98% от насажденията са със сорт Гаме, който се отглежда в региона от времето на Римската империя. Според ДНК анализи, „родители“ на сорта са Пино Ноар и античният бял сорт Гое.

В Грузия си имат шеф по наздравиците – тамада

Това е леко младо вино, произведено за незабавна консумация без отлежаване, тъй като с годините качеството му не се подобрява. Ежегодно се произвеждат около 45 милиона литра от него, което е близо половината от всичкото произведено бургундско вино.

Над 50% от него се изнася, като най-големите пазари са Германия и Япония, следвани от САЩ. Божолето има фин светлочервен цвят с розово-виолетов оттенък, както ис илно изразен плодов вкус. Поднася се леко охладено – около 13 градуса.

С цел да се поддържа имиджа и доброто име, добивите са ограничени със закон, пише „Галерия“. Божоле има и редица разновидности, селектирани според вкусовите разлики и потенциала за стареене. Ниските танини и сравнително високата свежест правят Божолето подходящо за много ястия.

Лекият му стил се съчетава отлично със сухи колбаси, терини и меки сирена като камембер и бри. По-мощните разновидности се съчетават добре с ястия като патица, пиле и класическия кок о’ ван.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прегледай също
Close
Back to top button