Новини

Бали създава работна група за борба с неуважителните туристи

Зашеметяващите пейзажи, прекрасните плажове и жизнената местна култура са причината толкова много от нас да продължават да се стичат на индонезийския остров Бали. Популярно сред туристи, сърфисти и любители на слънчеви бани, това е една от любимите дестинации за почивка в света. Само миналата година островът посрещна над 2 милиона туристи.

Тази популярност обаче има своите недостатъци. Тази година досега властите са издали забрана за наемане на мотоциклети от туристи и също така са предложили забрана за планинско катерене (преди две от най-добрите неща за правене в Бали ), всичко това, защото туристите са отишли ​​твърде далеч.

Бали забранява на туристите да изкачват планините на острова

Но въпреки ограниченията, хората все още се държат зле – и сега властите се справят с неуважителното поведение с чисто нова работна група, която планира да провежда 100 „контролни операции“ на месец, предава Timeout.

Съобщава се, че 163 чужденци са били отстранени от острова между януари и юни тази година за извършване на различни престъпления. Това включва жена, позираща гола пред свещено дърво, и някой, който се разголва по време на церемония в хиндуистки храм.

Шефът на имиграционната служба на Индонезия Силми Карим се надява, че работната група ще доведе до значително намаляване на това неуважително поведение.

„Основният проблем по отношение на чужденците в Бали е големият брой чуждестранни туристи с ниски разходи, които често създават проблеми“, каза той, според South China Morning Post.

Защо Бали забранява на туристите да наемат мотоциклети?

От средата на 2024 г. посетителите, влизащи в Бали, ще трябва да плащат туристическа такса от 150 000 рупии (£7,75, $9,88). Целта е да се насърчи по-устойчив туризъм и да се подпомогне местната балийска икономика – в крайна сметка забраните за популярни туристически дейности имаха пагубен ефект върху някои бизнеси. Властите се надяват, че това ще помогне за пренасочването на острова към по-висок клас дестинация.

Но ако имате резервирано пътуване до Бали, не се притеснявайте. Тези контролни операции не са предназначени да пречат на ежедневните дейности, така че пътуването ви до Земята на боговете няма да бъде прекъснато.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button