Новини

Колко струва ден на плажа – у нас и в Европа

Обядът на плажа е значително по-скъп това лято. Това показва сравнение на цените на менютата в заведенията в големите морски курорти в Европа. Заради по-високите цени в Италия, например, се върна обичаят туристите да си носят храна и напитки за обяд край вълните.

Поглеждаме към менютата в ресторантите по морето. Според туристите в Италия поне 50 евро са нужни, за да обядваш на плажа. Заради високите цени в заведенията, заедно с чадъра, шезлонга и плажните кърпи, летовниците носят и хладилна чанта с храни и напитки, приготвени вкъщи.

Колко струва „сянката“ на нашето Черноморие?

У нас средното увеличение е 15%. В повечето заведения на плажовете по Черноморието супите се продават на цени между 5 и 8 лв., салатите – около 11 лв., основните готвени ястия –между 7 и 15 лв., а порция риба – от 7 до 17 лв. в зависимост от вида, показва проверка на Нова телевизия.

След последната почивка по родното Черноморие инфлуенсърът Гергана Димитрова отчита сериозна разлика в цените в менютата в заведенията на плажа.

„Доста са завишени цените. За сравнение – тараторът на повечето места беше 7-9 лв., което доста ме шокира. Салата „Капрезе” струваше 12-13 лв., сега е 19-20 лв. Рибата е над 25 лв. за ципура, лаврак, сьомга”, твърди Гергана. И пресмята, че от миналото лято досега обядът на плажа за семейството ѝ е поскъпнал средно с 50 лв.

„Шезлонг срещу фрапе“: Колко струва кафето на плажовете на Халкидики

В свои видеа в социалните мрежи Гергана Димитрова показва колко струва ден на морето на различни плажове у нас и на най-предпочитаните от българите курорти в Европа.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button