Новини

България сред водещите дестинации за младоженци

България се нарежда на трето място сред най-добрите европейски страни за изследване на природните пространства от младоженци, които търсят къде да изкарат своя меден месец, като впечатляващите 41 на сто от територията на страната се считат за защитени зони, което е доста над средната стойност от 24 на сто. Това се посочва в проучване на компанията за екипировка за дейности на открито „Котсуолд аутдор“ (Cotswold Outdoor), пише БТА.

Специализираната компания е взела предвид шест фактора при подреждането на класацията от 43 европейски страни. Те включват достъп до райони на защитени зони (зони на природна красота), брой на къмпинги с висока оценка, туризъм и дейности на открито и възможности за наблюдаване на звездите.

България заема 12-о място сред европейските страни, където младоженците могат да прекарат медения си месец, което в голяма степен се дължи на разнообразието от дейности на открито (287). Страната се нарежда на четвърто място и по отношение на пешеходните маршрути, с които разполага (275). В категорията на четиризвездните къмпинги България предлага общо 17.

По всеки отделен фактор България е позиционирана по следния начин:

– Общ рейтинг – 12-о място;

– Защитени зони – 3-о място;

– Къмпинги (4 звезди) – 34-о място;

– Пешеходни маршрути – 27-мо място;

– Дейности на открито – 14-о място;

– Възможности за наблюдение на звездите – 10-о място

Норвегия е на първо място като дестинация за меден месец на открито в Европа и по отношение на възможностите за наблюдение на звездите заради по-ниските равнища на светлинно замърсяване.

Германия се нарежда на второ място заради големия брой туристически пътеки. Франция заема трето място най-вече благодарение на луксозните си четиризвездни къмпинги. Челната петица допълват още Испания и Хърватия.

Наредиха България сред най-добрите дестинации за бюджетен меден месец

Когато става дума за природни красоти, Европа разполага с едни от най-спиращите дъха гледки на защитени зони в света. Над половината от територията на Люксембург (51,34 на сто) е защитена зона, което я прави водеща страна в категорията и най-доброто място за възстановяване на връзката с природата. Лихтенщайн разполага с 42,63 на сто, а България – с 41,04 на сто, което им отрежда второ и трето място в класацията и е над 50 на сто от европейската средна стойност.

Германия е начело с най-много пешеходни маршрути (36 773), Франция разполага с 33 358, а Обединеното кралство се нарежда на трето място – 27 299.

Франция разполага с най-добрите къмпинги за младоженци – с 1792 четиризвездни и над четиризвездни къмпинги, следвана от Германия с 1065 къмпинга и Нидерландия – с 583 къмпинга за меден месец на открито с четири звезди.

За тези, които търсят тръпка и незабравимо преживяване, дейностите на открито са в изобилие сред 43-те страни, включени в проучването. В челната тройка обаче се нареждат Италия (1717 дейности за избор), Испания (с 1340) и Португалия (с 1223).

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button