Свят

Алеята на целувката привлича хиляди влюбени от целия свят

Реалната Легенда на мексиканските Ромео и Жулиета даде на супер тясна уличка репутация за романтика. Сгушена зад Plaza de Los Angeles, тясната ивица между сградите е станала известна като El Callejon del Beso или Алеята на целувката, която не се различава значително от редица други тесни улички в препълнения град.

На тази уличка всички се целуват. Според местната легенда богато семейство живяло в една от сградите на уличката, а прозореца на спалнята на дъщеря им Дона е гледал към алеята.

Тя се влюбва в млад мъж Карлос от другата страна на улицата. Младежът живее под наем в стаята срещу нейната с прозорец, който е точно срещу нейния.

Защо тунелът на любовта в Клеван е едно от най-романтичните места в Украйна

Бащата на Дона не одобрява връзката, така че младият мъж наема малка стая, която е точно срещу прозореца и балкона ѝ. Дона се срещна с Карлос тайно.

Идва момент да се целунат над малката алея, докосвайки се от прозорците.
За съжаление бащата на момичето разбрал и в пристъп на ярост намушкал с нож дъщеря си до смърт. Младежът от мъка се хвърлил от прозореца с фатален край.

Трагичната им любов завинаги променя идентичността на алеята. Сега El Callejon del Beso е една от най-известните туристически атракции на Гуанахуато.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button