Класации

6-те най-добри коледни града в света

Със сигурност мнозина искаме Коледа да е всеки ден. Е, в някои части на света това е нещо напълно възможно. Пръснати по целия свят, има цели градове и села, които доставят сериозна коледна енергия – без значение кое време на годината посещавате.

Някои от тези вълшебни места са специално посветени на всичко, свързано с Коледа, с целогодишни празници и дейности. Други са просто дестинации, които по своята същност изглеждат и се чувстват много, много коледно. Така или иначе, в най-блестящите коледни градове и села в света можете да си гарантирате солидно сезонно усещане, когато и да отидете. Тук са най-добрите и най-празничните.

Коледни градове, които можете да посетите по целия свят

Северен полюс, САЩ

Карайте 15 минути на изток от столицата на щата Аляска Феърбанкс и ще попаднете на Северния полюс. Град с изрисувани захарни бастунчета по улиците и празнични паради през летните месеци.

Къде всъщност живее Дядо Коледа?

Освен това е дом на магазина за подаръци „Къщата на Дядо Коледа“ и най-голямата в света статуя на Дядо Коледа от фибростъкло. Всъщност това не е истинският Северен полюс – това би било около 1700 мили по-на север.

Рованиеми, Финландия

Рованиеми нарича себе си „Официалният роден град на Дядо Коледа“ и е трудно да се спори с това. Основният населен център на финландска Лапландия, Рованиеми е известен най-вече със своя грандиозен увеселителен парк Santa Claus Village, който включва самия Дядо Коледа.

Отворено е целогодишно, но всъщност тук винаги е бяла Коледа – ръбът на Арктическия кръг е само на пет мили – така че зимата носи много възможности за разходки с шейни и нощувки в иглута.

Колмар, Франция

Благодарение на очарователния дървен материал на традиционния си архитектурен стил, голяма част от източния френски регион Елзас може да се похвали със сериозно коледно настроение.

Коледният базар в Крайова изуми Европа с красотата си

Но никъде тези вибрации не са толкова силни, колкото в град Колмар, с неговия перфектен стар град, тесни калдъръмени улички и леко сюрреалистична спретнатост. Наистина не е трудно да си представим елфи, които се разхождат из градските улици в стил на джинджифилови къщички. Въпреки че е весело старо място през цялата година, Колмар е най-добрият празник през зимата.

Дядо Коледа, САЩ

Къде е по-добре да започнете от град, буквално наречен Дядо Коледа? Този град в Индиана е с коледна тематика през всичките 12 месеца на годината, с празнична тематика, която варира от музей на Дядо Коледа и нова атракция, наречена Candy Castle на Дядо Коледа, до пощенска служба, която получава и отговаря на хиляди детски писма на Дядо Коледа всяка година. Има няколко места в САЩ, наречени Дядо Коледа (другите са в Джорджия и Аризона ), но това в Индиана е най-коледното в страната.

Ротенбург об дер Таубер, Германия

Подобен на приказка анклав по средата между Франкфурт и Мюнхен, Ротенбург об дер Таубер е един от най-добре запазените оградени градове в Германия – и е чудесен за коледни празници, независимо от сезона.

Ето кои са най-добрите бюджетни дестинации в Европа тази зима

Не само визуална магия, Ротенбург е и дом на Германския коледен музей, който предлага изчерпателна информация за историята и традициите на празника. И ако все пак посетите около Рождество, ежегодният Reiterlesmarkt е там с най-добрите коледни базари в Европа.

Коледа, САЩ

Слънчева Флорида може да не е първото място, което ви идва на ум, когато мислите за Коледа, но в южния американски щат има цял град, кръстен на празника – и, както можете да си представите, е адски коледно.

Въпреки че има дърво и декорации през цялата година, Коледа във Флорида, става особено популярна през празничния сезон. В крайна сметка, какво по-готино от това да получиш картичка с коледно пощенско клеймо?

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button