Новини

1000 евро удари шезлонгът на Миконос

Най-скъпият пясък безспорно е на перлата на гръцкото Средиземноморие и това е Миконос. Там шезлонг на първа линия може да достигне зашеметяващите 1000 евро на ден, че и нагоре.

Пясъкът за всеки сезон се разиграва на търгове, като участниците плащат на квадратен метър от ивицата, която ще експлоатират. Така и цените за посетителите стават солени.

В култовия Намос на Псару бийч първият ред шезлонги струва поне 300 евро през пиковия туристически сезон, докато в зависимост от търсенето може да достигне 1000 евро минимална консумация. От втория до петия ред цената пада до 210 евро, пише „Телеграф“ за летния лукс при комшиите.

Все по-малко туристи посещават супер скъпите Миконос и Санторини

В Парага, който разполага и с най-големия плувен басейн в Европа, комплектът чадър-шезлонг за трима души е на цена от 700 евро – 200 евро за комплекта и 500 евро минимална консумация. На втория ред цената е със 100 евро по-ниска, т.е. само 600 евро – 200 евро за чадърите и 400 евро минимална консумация.

Зверски са и цените за маса в заведение, особено по време на участие на световноизвестни диджеи. На Алемагу минималната консумация на маса близо до сцената е 25 000 евро. Най-отдалечената маса може да имате за скромните 2000.

Подобни статии

2 Коментара

  1. Това е прекалено! Не знам какъв сноб трябва да си, за да отидеш на Миконос (един от най-безинтересните гръцки острови) и да плащаш такива цени.

  2. Не е луд този който яде баницата,а който му я дава. Преди два дена бях на Миконос, а вчера на Санторини. Това са прехвалени места, нищо по- разично от останалите. Но явно едържавна полетика да бъдат рекламирани, осигурен е достъп до тях и по въздух и по море. И да ме вържат няма да седя там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прегледай също
Close
Back to top button