Новини

Защо Booking остави хотели в цял свят без плащания

Уебсайтът за пътувания Booking.com остави много хотели по целия свят без плащания в продължение на месеци заради, по техни думи – „технически проблем“, пише Guardian.

Проблемът е широко разпространен в Тайланд, Индонезия и Европа. Обикновено, ако клиент направи резервация за хотел през уебсайта Booking.com и избере да плати предварително, сайтът взема плащането и го предава на хотелския оператор, минус комисионна.

Партньорите на Booking.com съобщават за проблеми с получаването на плащания от юли, а в някои случаи и месеци по-рано. Въпреки че Booking.com продължава да приема плащания от клиенти, компанията не винаги е прехвърляла дължимата сума на хотелите.

Тези европейски градове предприемат жестоки мерки срещу Airbnb

През август Booking Group отчете общи приходи от 5,5 млрд. долра и печалба от 1,3 млрд. долара за второто тримесечие на 2023 г. – съответно с 27% и 51% повече спрямо предходната година.

„Както нощувките, така и брутните резервации изпревариха предишните ни очаквания в резултат на благоприятната среда на търсене“, каза тогава главният изпълнителен директор Глен Фогел. „Ръстът на приходите от 27% през второто тримесечие също доста надмина нашите очаквания.“

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button