Свят

Защо Брашов е най-красивият румънски град и какво да правим в него

Брашов е град в историческия регион Трансилвания в Румъния. Името на града всъщност означава град на короната. Името идва от герба от древни времена. Безспорно той е определян като най-красивият град в северната си съседка.

Историята на града датира от 9500 г. пр.н.е. Името е представено като декор за множество романи и филми на ужасите. Сред местата за посещение в Брашов е известният замък Бран, който се свързва с Дракула на Брам Стокър. Замъкът се намира на върха на хълм близо до града. Всъщност градът е заобиколен от хълмове и планини от всички страни. Много от най-добрите неща за правене в Брашовса разположени сред планините. Градът носи причудлива средновековна атмосфера. Така ще видите няколко средновековни структури в града и около него, включително крепости, бастиони, кули, църкви, къщи и др. Дори без да имате какво да видите, можете просто да обикаляте по улиците или площадите на града и да изследвате красивата архитектура.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Hai la Brasov! E fain la noi. (@hai_la_brasov)

Хората също посещават Брашов за ски, сноуборд и други снежни спортове. Планините около града предлагат няколко възможности по отношение на ски курорти и открити писти, на които хората да се насладят през зимните месеци. През летните дни можете да се насладите на дейности на открито като туризъм, алпинизъм и къмпинг, освен разглеждане на забележителностите на Брашов.

В близките гори има приключенски паркове, които предлагат няколко игри и дейности, които да добавите към маршрута на Брашов. Ако търсите по-нататъшно ангажиране с природата и дивата природа, можете също да посетите Bear Sanctuary близо до града. Що се отнася до обичайните туризъм, преходи, къмпинг и планинско катерене; можете да се отправите към планината Тампа.

Подобно на голяма част от Трансилвания, този град също има наистина забавна атмосфера по време на определени фестивали. Ако можете да планирате пътуването си в Брашов, като имате предвид тези събития, ще можете да разгледате уникалната страна на културата на региона.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Hai la Brasov! E fain la noi. (@hai_la_brasov)

Най-добрите туристически места за посещение в Брашов

Замъкът Бран

Това е известният замъкът на граф Дракула и една от най-добрите туристически атракции на Брашов. Замъкът е малко далеч от града, но си заслужава посещението. Замъкът има всички емблематични готически характеристики, което го прави интересна гледка. Ще ви трябват 2 до 3 часа, за да разгледате този замък.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Hai la Brasov! E fain la noi. (@hai_la_brasov)

Крепостта Ръшнов

Това е друга историческа крепост сред забележителностите на Брашов. Построен е като отбранителна система за група трансилвански села. Също така открива доста красива гледка, тъй като седи на върха на хълма и се открива прекрасна гледка към долината отдолу. Ще ви трябват 2 до 3 часа за крепостта Cetatea Rasnov.

Черната църква

Тази църква е сред най-популярните исторически неща, които можете да видите в Брашов. Получава името черна църква от овъглените стени, които са били представени по този начин по време на Големия пожар от 1689 г. Ще ви трябват 30 до 45 минути, за да разгледате Черната църква, когато посетите Брашов.

Площадът на Съвета

Известно още като Площада на Съвета, това място е исторически значима забележителност на града. Той има 500-годишна история и е бил място на няколко важни и популярни културни събития като Годишния пазар. Ако посещавате фестивал или събитие, ще срещнете някои от най-забавните неща за правене в Брашов на този площад. Трябва да отделите 30 минути, за да се полюбувате на това място.

Планината Тампа

На върха на тази планина е едно от най-добрите места за разглеждане на забележителностите на Брашов. Ако искате да отидете на туризъм или къмпинг или просто да се насладите на красотата на румънската пустиня, тогава трябва да се отправите към планината Тампа по време на пътуването в Брашов. Запазете 3 до 4 часа време, за да се насладите на тази планина.

Бастионът на Уивър

На румънски, известен като Bastionul Țesătorilor, този бастион се намира в подножието на планината Тампа. Построена е през 15 век и е била под ръководството на тъкачи на лен, откъдето идва и името. Ще ви трябват час или два, за да го разгледате.

Турнул Алб

Известна още като Бялата кула, тя е била част от отбранителната система на града през 15-ти век. Заедно със своя брат Черна кула, тя е сред важните исторически атракции на Брашов, които трябва да разгледате. Ще ви трябват 30 до 45 минути за това.

Убежище за мечки Либерти

Това светилище се простира на 24 хектара и е дом на европейски кафяви мечки и много други животни. Ще ви трябват около 2 часа, за да разгледате това светилище.

Цитаделата Брашов

Тази крепост е построена за първи път през 15-ти век с по-късни допълнения, направени през 17-ти век. Той е сред важните средновековни места за посещение в Брашов. Отделете един час за разглеждане на тази крепост.

ОТКРИЙ ТУК ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ЗА ЕКСКУРЗИЯ ДО БРАШОВ

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button