Свят

Ярденит – как да се покръстим в река Йордан

Ярденит е разположен на брега на река Йордан в Израел, в южния край на Галилейско езеро. Всяка година посреща над половин милион туристи и поклонници, които идват да се докоснат до спокойствието и духовната красота на водите, в които Исус е бил кръстен от Йоан Кръстител.

Тази живописна дестинация се превърна в значителна туристическа сензация и всяка година посреща над 500 000 посетители и поклонници, които почти всички посещават, за да изпитат спокойствието и духовната красота на мястото.

Името Ярденит произлиза от река Йордан, тъй като реката е известна още като Ярден.

Къде се намира?

Мястото за кръщене Ярденит се намира на входа на Кибуц Кинерет.  Това свято място се намира в близост до редица други места с библейско значение като Курси, Витсаида, Капернаум, Табха и Хълма на Блаженствата. В резултат на това не е изненада, че цялата област притежава значително представяне на християнското наследство.

Защо хората посещават Ярденит

Смята се, че това е мястото, където Исус е бил кръстен от Йоан Кръстител. Също така  Исус практикува и проповядва в тази област, което води до неговото свято обозначение. Мястото предлага духовна и спокойна обстановка за тези, които искат да бъдат кръстени в река Йордан, по начина на Исус.

Най-доброто време за посещение на Ярденит

Мястото за кръщение е отворено всеки ден, през цялата година, с изключение на Йом Кипур, който е еврейският ден на изкуплението. Освен това на всеки друг израелски празник Ярденит е отворен само до 13:00 часа. Входът е напълно безплатен, дори ако планирате да провеждате церемонии по кръщение.

Стигане до мястото за кръщение Ярденит

Най-добрият начин да стигнете до Ярденит е с личен автомобил, тъй като на място има безплатен паркинг. Ако нямате кола, можете лесно да наемете кола в Израел от летището за безпроблемно пътуване до и от Ярденит и цялата страна.

Разбира се, има и автобуси до Ярденит, но те често закъсняват и ще се наложи да сменяте няколко и да изгубите деня си в пътуване и чакане по спирките.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прегледай също
Close
Back to top button