Travel story

Влогърът Емко, който ни показва красотата и вкуса на различните държави

Емилиян Недев е на 28 години. Пътешествията са неговата страст. Още от дете мечтае да обиколи света и никога не си поставя граници, за него просто не съществуват.
Обича да посещавам нови и непознати места, да се запознава с различни култури и да опитва местните ястия. Особено го привлича потапянето в чуждия бит и култура, харесва му да се слее с непознатото и да си представя, че е местен жител. Призна ва си, че често си мисли как ли е щял да се казва, ако е бил роден тук. За Емко пътуването никога не спира – дори когато си е у дома, съзнанието му витае някъде зад граница, сърцето му се връща назад към някоя любима дестинация, а той търси следващия самолетен полет. Приключенията си показва и на нас чрез своя YouTube канал.

 Как се запали по пътуванията?

Бих казъл, че съм закърмен с пътувания. Още от бебе съм имал възможността да обикалям света. Даже съм проходил точно на годинката си във Финландия.

 Защо реши да ги споделяш с аудиторията в YouTube? Трудно ли е да стартираш канал с туристическа насоченост?

Две години, по време на пандемията, бях изпаднал в депресия, защото целият свят беше затворен. Имах чувството, че бяха отрязали крилете ми да летя. За да преодолея нещата по-леко зпочнах да гледам различни блогове за пътувания в YouTube. Така се роди и идеята за канала EMKO TRAVEL. Толкова много хора има все още на тази земя, които нямат възможност да видят света от близо. Искам да ги отведа и да им покажа красотите на тази земя.

emko travel

Много е трудно стартирането на туристически канал в България, но не се отказвам. Даже бих казъл, че доста добре се развива, защото аз съм човек, който никога не бях заставал пред камерата, както и да говоря пред голяма аудитория. В края на миналата година изкарах и курс по YouTube marketing.

Обещавам, че от март ще има много нови и интересни видеа.

Прави впечатление влечението ти към северните страни. С какво те привличат те?

От дете съм доста тясно свързан с Финалндия. Баба ми до преди 7 години живееше там. Имах късмета всяко лято да съм й на гости като дете. Помня как с колата й обикаляхме цялата страна, а също така често хващахме круизните кораби и отивахме до Швеция и Естония.

Животът в Дубай: Какво се промени в емирството след пандемията

Има нещо магично в Севера, което не мога да опиша с думи. Всеки, който е пътувал до скандинавския полуостров или до балтийския регион, част от сърцето му винаги остава там. Наистина макар и доста непознати страни за нас, българите, има много неща, които могат да се видят.

Важен акцент в твоите видеа е храната. Защо е важно да отделяме внимание и на нея, когато пътуваме в нова страна?

За мен храната не е просто да напълним стомаха. Когато съм в кухнята отделям часове, за да приготвя дадено ястие. За мен храната е култура. Много обичам да опитвам всякакви ястия, традиционни за региона, в който съм и след това като се върна вкъщи, да приготвя същите ястия и да седнем с приятели на масата. В кухнята си имам цял шкаф само с подправки, купувани от различните държави.

Коя е „най-вкусната“ дестинация, която препоръчваш?

Това е Италия. По-точно се отнася за Неапол. Това за мен е световната столица на кулинарията. Имах възможността да опитам оригиналната пица Маргарита в заведението, където е създадена. Най-вкусната лазяна, която съм ял някога също беше в този невероятен град. В момента като се сещам ми идва да хвана първия полет за Неапол.

 От видеата ти разбираме, че обичаш да пътуваш бавно и да се наслаждаваш на възможностите. Това ли е най-добрият начин за опознаване на нови места?

Не бих казал, че обичам да пътувам бавно и спокойно. Аз съм от хората, които правят точен график още месеци преди да тръгна за дадената дестинация. Обичам всичко да ми е подредено и да знам в кой ден какво ще правя, в колко часа ще е и какво ще видя. Просто трябва да видя максимално много места за времето, с което разполагам.emko travel

Колко държави си успял да посетиш до момента?

Досега съм посетил 15 страни. През тази година планирам едно доста далечно и интересно пътешествие, но за сега ще го оставя в тайна.

 А коя е мечтаната?

Това е Нова Зеландия. Мечта ми е да седна на верандата на някоя винарска изба и гледайки залеза да отпивам от най-добрият „Совиньон блан“.emko travel

 Много пътешественици се подлагат на лишения в ежедневието си, за да пътуват често. Как успяваш да финансираш пътуванията си?

Когато не съм на път, аз работя изключително много. Случвало ми се е даже да работя по две седмици без почивен ден. Не съм от хората, които се лишават от неща в ежедневието си. Просто резервирам самолетните билети и хотелите доста по от рано за да ми излезе по-евтино. Проучавам цените предварително на местата, които искам да посетя и закупувам билети и за тях оналйн, защото излизат по-евтино отколкото да отидеш и да си ги купиш на място.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button