НовиниСвят

В Мадрид откриват най-големия изкуствен плаж в Европа

Съвсем скоро гостите и жителите на Мадрид, който се намира на над 300 км от бреговата ивица на Испания, ще могат да се насладят на вълнуваща лятна ваканция на „брега“ на най-големия изкуствен плаж в Европа. Той ще се намира в Аловера – само на 40 минути път с кола от испанската столица.

Най-големият изкуствен плаж на Стария континент се простира на 15 000 кв. метра, покрити със пясък. Басейнът, с формата на лагуна, е още по-голям – над 25 000 кв. метра, с дълбочина два метра и половина.

Идеи за еднодневни екскурзии от Мадрид

Новата европейска атракция се нарича Alovera Beach и е дом на водни пързалки, ветроходни лодки, разнообразно спортно оборудване, много палми и шезлонги. По същество наподобява крайбрежен курорт, само на няколкостотин километра от брега, пише Time Out.

Създателите на най-големия изкуствен плаж уверяват, че той е построен по модерна технология. Основно предимство ще бъде, че лагуната ще се пълни само веднъж, за разлика от конвенционалните басейни. Консумацията на вода ще се равнява на годишното потребление на комплекс от 80 жилища. Ще бъде използвана и технология против изпаряване на водата. Няма да има нужда лагуната да се допълва, тъй като водата в нея постоянно ще се възстановява.

Датата да откриването на Alovera Beach все още не е обявена, но входната такса вече е известна – 10 евро.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button