Новини

В Германия откриха най-дългия висящ пешеходен мост в света

Най-дългият неподдържан пешеходен висящ мост в света – стоманена конструкция с дължина 664 м и височина до 100 м, откриха близо до ски курорта Вилинген в централната германска провинция Хесен.

Skywalk Willingen, който свързва хълма за ски скокове Muhlenkopfschanze и района Musenberg, тежи 120 тона, закрепен е с 36 стоманени котви, пробити в планината отдолу на дълбочина от 21 м и може да издържи до 750 души наведнъж.

Докато пешеходците правят прехода през моста, те ще бъдат възнаградени от „спираща дъха“ гледка към пейзажа около региона Уилинген, посочва Daily Mail. Преминаването през него обаче струва €11 за възрастен и €8.50 за дете.

Как да се покатерим по най-високия жп мост в Германия

Преди официалното му откриване на 1 юли Улрих Кеуде, един от изпълнителните директори на Skywalk (компанията зад проекта), съобщи, че зад структурата стоят шест години планиране и строителство.

Той е убеден в безопасността на моста и добавя: „Тази конструкция може да издържи на ураган от втора категория и едновременен снеговалеж.“

Други забележителни висящи пешеходни мостове включват Sky Bridge 721 в Чехия, кръстен на удивителната си дължина от 721 м, както и Golden Skybridge – най-високият висящ мост в Канада, който позволява на пешеходците да пресекат каньон в Британска Колумбия на височина от 130 м.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button