НовиниРусе

Туристическо влакче тръгна и по улиците на Търново

След четиригодишно прекъсване, от 1 юли туристическото влакче отново пътува край крепостите Царевец и Трапезица, Владишкия мост, църквите „Свети Четиридесет мъченици“, „Св. св. Петър и Павел“ и „Св. Иван Рилски“, Шишмановата баня и парка с миниатюри „Мини България“. Атракцията на колела във Велико Търново ще е безплатна за жителите и туристите до края на настоящата седмица.

Влакчето се движи на всеки кръгъл час от 11:00 до 17:00 ч. в дните от сряда до неделя включително. Начална точка е паркингът на ул. „Крайбрежна“ под Царевец. По маршрута си влакчето спира до парк „Мини България“, църквата „Св. св. Петър и Павел“, крепостта Царевец и достига до паметника „Велчова завера“ Вече са поставени указателни табели с маршрута и разписанието.

Чрез атракциона гостите и жителите на старата столица ще могат да обиколят някои най-посещаваните исторически паметници от Средновековието.

Атракционно влакче с нов маршрут тръгва из Русе

След 9 юли за една цяла обиколка билетът ще струва 8 лв. за възрастни и 5 лв. за децата. Има възможност влакчето да се ползва и за част от маршрута. Например, ако някой е паркирал автомобила си на паркинга на ул. „Крайбрежна“ и иска да се изкачи към Царевец, тогава ще плати билет от 5 лв., а детският билет е с цена 3 лв. Има и друга опция, която също е за удобство на туристите и се въвежда за пръв път. Може да се купи билет за цяла обиколка, той да бъде използван в едната посока, а туристът да прекъсне обиколката си, да слезе от влакчето и да се разходи по главната улица. Тъй като на спирките ще има разписание, когато реши, със същия билет може пак да се качи на влака до края на маршрута.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button