Новини

В Гърция не се шегуват! Арестуваха 16 души заради чадъри и шезлонги

Гръцката полиция задържа 16 души на Йонийските и Цикладските острови за нарушаване на законите за ползване на морския бряг, предаде националната телевизия ЕРТ., цитирана от БТА.

Властите започнаха активни проверки по островите след разпространяването на „Движението на плажната кърпа“, което тръгна от остров Парос като протест срещу неправомерното завземане на крайбрежието от предприемачи.

Задържаните са собственици, управители или представители на заведения на островите Миконос, Сирос, Милос, Серифос, Закинтос, Корфу (Керкира) и Кефалоня.

Арестуват родители в Гърция, оставили децата си без надзор на плажа

Те са разполагали чадъри, шезлонги, пейки и съоръжения по плажа на площи, за които нямат разрешение от съответните държавни органи, като някои не са спазили и наложената от закона минимална дистанция между шезлонгите.

Шестнадесетте души са задържани между 4 и 6 август, като от полицията информираха, че проверките ще продължат.

Действията на правоприлагащите органи бяха допълнително мотивирани от инициативи на местни граждани по островите, които протестират срещу произвола по бреговете, за да има хубави, общодостъпни и безплатни плажове за всеки, който желае да иде до морето, без да му се налага да ползва платени услуги.

Подобни статии

Един коментар

  1. За да премина през Гърция с един кангал маркуч от 50 лв. На границата гръцките митничарби поискаха 300 евро !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button