Новини

В Гърция масово затварят туристически обекти заради огромната жега

Временно разхлаждане донесоха днес северни ветрове в Гърция, благодарение на които горещините от последните дни намаляха, а живакът на термометрите се върна под 40 градуса по Целзий в по-голямата част от страната, предаде ДПА.

В столицата Атина се очакваше около обяд термометрите да покажат 36 градуса. В събота на остров Крит бяха измерени рекордните 44,2 градуса.

Въпреки леката почивка от жегата обаче метеоролозите предупреждават, че страната ще бъде обхваната от нова гореща вълна идната седмица.

От сряда нататък „температурата отново ще се повиши“, заяви метеоролог по държавното радио, като прогнозира скок до 44 градуса в Атина.

Гърция ограничава достъпа на туристи до Акропола

Заради изключително сухия въздух и ветровете опасността от горски пожари е много висока, предупреждават от службата за гражданска защита.

За трети пореден ден днес много археологически обекти в страната ще бъдат затворени между 11:30 ч. и 17:30 ч.

Акрополът в Атина беше затворен за туристи и вчера поради непоносимата жега на археологическия обект, който не предлага никаква сянка. През последните няколко дни много посетители получиха леки топлинни удари там на фона на преминаващата през страната гореща вълна „Цербер“, кръстена на триглавото чудовище от Дантевия „Ад“.

Лекарите съветват хората и особено туристите да пият много вода и да избягват силни физически натоварвания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button