НовиниФестивали и традиции

Тридневен рибен фестивал започва тази вечер в Поморие

Тази вечер започва тридневният рибен фестивал в Поморие, съобщават от общинския пресцентър.

Идеята на фестивала, финансиран по Програмата за морско дело и рибарство, е чрез концерти, презентации на рибни ястия, театрални скечове и занимания да бъде представена част от живота и занаята на рибарите. Фестивалът се организира за първи път и се реализира по проект „Насърчаване развитието и популяризирането на рибарството на територията на община Поморие“.

Превърнаха Водната кула в Поморие в Музей на рибарския поминък

Празникът ще започне от 18:00 часа с представяне на Монографията „Езикът на българската кухня“ в Градската художествена галерия „Дечко Стоев“. Заедно с научното изследване, за първи път ще бъде представен и интересният „Анхиалски рецептурник“, създаден по повод фестивала. От 20:00 часа на централния площад ще има „Анхиалска вечер“, подготвена от театралите в Народно читалище „Просвета 1888“.

Утре Рибен фест – Поморие ще предложи рибни кулинарни изкушения, приготвени от шеф Виктория Зайкова и шеф Махмуд ал Байруми. На специално построена сцена на Рибарското пристанище двамата готвачи ще покажат уменията си и всеки желаещ ще може да дегустира, да се снима или да сподели идея.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button