Новини

Този сицилиански град ще ви плати 5000 евро, за да се преместите там

Ако сте готови да обърнете нова страница в живота си и да започнете отначало на старо и слънчево място, тогава имаме добри новини. Сицилианското градче Петралия Сопрана отвори врати за нови жители – и дори предлага парични стимули .

Градът се намира югоизточно от Палермо и е известен със своите средновековни каменни сгради, спокойни улици и местни фестивали, които обединяват общността. Ако търсите най-доброто от Италия : вкусни местни продукти, спиращи дъха гледки и la dolce vita – може да го намерите тук.

Градският съвет на Петралия Сопрана, ръководен от кмета Пиетро Макалузо, стартира програмата за парични стимули с надеждата да се пребори с обезлюдяването, което обзе Петралия Сопрана, пише Timeout. В момента селото има малко под 3000 жители и над 50 необитаеми къщи.

Това зашеметяващо италианско градче ще ви даде 30 000 евро, за да се преместите там

На новите обитатели на селото ще бъдат предложени 5000 евро срещу разходите за закупуване и ремонт на една от необитаемите къщи в района.

Тези, които проявяват интерес, се насърчават да се свържат с градския съвет преди 10 май. Така че побързайте и отидете на официалната уеб страница , за да изразите интереса си.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button