Новини

Това италианско село предлага къщи под наем от €1 на месец

Малкото селце Ололай в Сардиния е очарователно място. Известен със своите великолепни водни съоръжения и исторически църкви, Ололай е страхотно местенце сред тонове непокътната природа и на малко повече от час път с кола до няколко от най-блестящите плажове на италианския остров.

Ако мечтаете да се преместите на място точно като това, току-що стана много по-достъпно да го направите. Местното правителство обяви, че ще начислява такса за наем от само 1 евро на месец за някои хора, които идват да работят от разстояние в селото. Точно така: 1 евро!

25 градчета в Италия продават къщи за по 1 евро, но каква е уловката?

Причината за този ход е, че населението застарява – и то бързо.

Това не е първият път, когато Ололай рекламира такава примамлива оферта, тъй като селото беше едно от първите, които пилотираха италианската схема за дом от 1 евро. Тогава уловката беше, че онези, които грабнаха домовете, трябваше да разполагат със средства за обновяване на имотите.

Въпреки че този път не са необходими пари за ремонт, наемната ставка от 1 евро на месец ще бъде достъпна само за десет избрани души, които работят като „дигитални номади“. Според официалния уебсайт схемата е насочена към „успешни професионалисти, които имат желание да допринесат за общността, като споделят знанията си чрез презентации, класове или проекти, свързани със съответните им области, кариера или опит“. Освен това първоначално е отворен само за кандидати от САЩ.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button