НовиниСвят

Супер евтин и живописен: „Източен екпрес“ тръгва по два различни маршрута в Турция

Туристическият влак „Източен експрес “, който тръгва по два различни маршрута от столицата на Турция Анкара и минава през великолепни пейзажи на път за Карс, току-що стартира своя зимен сезон.

1310 км са маршрутите на Източния експрес и Туристическия източен експрес, които работят по една от най-старите железопътни линии в Азия.

Приблизително 25-часовото пътуване с влак минава през провинциите Kırıkkale, Kayseri (Кападокия), Sivas, Erzincan и Erzurum, преди да достигне крайната си дестинация Карс.

1310 км с влак: „Източен Експрес“ отново ни показва далечна Турция

Спирайки на 50 исторически жп гари, влакът Eastern Express включва вагони Pullman и кушет вагони, както и вагон-ресторант с места за 56 души.

Touristic Eastern Express, който включва спален вагон, спира на 29 станции за 35 часа.

Престоят е до три часа на всяка станция, предоставяйки изобилни възможности за разглеждане на забележителности в отдалечени градове.

Маршрутът завършва в Карс, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, чиито акценти включват замъка Карс, Втория каменен мост и Музея на Карс.

Ски център Сарикамис в Карс предлага третата по височина ски писта в света. Езерото Çıldır на границата между Карс и Ардахан предлага разходка по замръзналото езеро, разходка с теглени от коне шейни и риболов на огледален шаран под лед.

Източният експрес работи всеки ден от Анкара, а туристическият Източен експрес тръгва от Анкара в понеделник, сряда и петък, а от Карс в сряда, петък и неделя.
Цени:

Цената на билета на Touristic Eastern Express е 339 TL на човек, а на Източния експрес е 270 лири. Ако закупите за 2 души в спален вагон: 1300 TL, което е наистина изключително евтино.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button