Новини

Сняг в Саудитска Арабия, градушка в Кувейт и свлачища в Йордания

Сняг заваля в Саудитска Арабия, след като температурите паднаха драстично. Планините около район Табук бяха покрити в бяло, предаде Саудитската информационна агенция (SPA).

Хора от различни краища на страната пътуваха до там, за да се порадват на снега.

Табук се намира близо до границата с Йордания, а в района живеят 667 000 души.

В понеделник Националният център по метеорология предупреди жителите на Табук за снеговалежи и силни ветрове, а силите за сигурност се подготвяха за потенциални наводнения и инциденти.

Зимните температури в Табук често падат под 0 градуса и обикновено са с 10 градуса по-ниски от останалата част на страната.

Преди дни стана ясно, че Саудитска Арабия строи огромен ски курорт насред пустинята. Мегапроектът на NEOM – компания на кралското семейство (председател на борда е престолонаследникът принц Мохамед бин Салман), ще струва внушителните 500 млрд. долара.

Фотограф засне приказна фотосесия с теснолинейката

Ски курортът с името Trojena се очаква да бъде завършен за Зимните азиатски игри през 2029 г., за които страната се кандидатира за домакин. Ски зоната и хотелите около нея ще бъдат разположени върху 1400 кв. км площ, на 1500-2600 м надморска височина и ще бъдат отдалечени на 50 км от залива Акаба.

Междувременно градушка удари Кувейт, а проливни дъждове предизвикаха свлачища в Йордания и много пътища бяха затворени.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button