Новини

Симфония на водата събра стотици пред градските фонтани в центъра на Букурещ

Симфония на водата се проведе на площад “Унири” в Букурещ. Мултимедийният спектакъл започна в 21:00 ч. и продължи 45 минути. Стотици жители и гости на румънската столица се събраха в центъра, въпреки дъждовното време, за да се насладят на комбинацията от музика и светлини на градските фонтани.

Валс номер 2 от Шостакович, изпълнен от оркестъра на Андре Рийо, “Ще тръгна с теб” (Con Te Partiro) на Андреа Бочели, “Фантомът от операта” в изпълнение на Хосе Карерас, “Ти си причината” (“You are the reason”) на Калъм Скот (Calum Scott), “Mamma mia” на АББА и “Просто си тръгни” (“Just walk away”) на Селин Дион са музикалeн фон на проекта.

Центърът на Букурещ се превръща в пешеходна зона

Симфония на водата е инициатива на Общината на Букурещ в партньорство с Apa Nova Bucharest и се провежда всяка година от май до октомври. Тази година водният танц е посветен на две основни теми – мирът като обща ценност за целия свят и автентичните румънски ценности.

“Пет години след дебюта на градските фонтани, Симфонията на водата изкарва на преден план видни румънски личности. Отново празнуваме онези, които ни дадоха емоции и поводи за радост чрез своите победи, тези, които ни карат да се гордеем, че сме румънци, когато отидем на театър или опера, в страната или чужбина, и тези, които промениха целия научен свят със своите концепции за математика, биология, физика, медицина или аеронавтика”, казват организаторите, предава БТА.

В програмата има и допълнителна тема “Рапсодия на водата”, която ще включва и музиката на най-известните румънски композитори. Всяка тема има специфичен музикален микс и цветова палитра.

Спектакъл от светлини преобразява Букурещ

Този месец гостите и жителите на Букурещ могат да се наслаждават на Симфонията на водата всеки петък, събота и неделя от 21:00 ч. През юни и юли началният час на шоуто ще бъде 21:30.

Фонтаните на площад Унири в центъра на Букурещ, построени през комунистическия период, бяха възстановени през 2018 г. след обширен процес на рехабилитация и инвестиция за 9 милиона евро. След обновяването те станаха първите в Европа с най-съвременното оборудване. Букурещ държи и рекорда на Гинес за най-дългата хореографирана фонтанна система в света.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button