22.9 C
София
сряда, септември 27, 2023
spot_img
ruse русе

Ще плаваме по Дунав от Силистра, през Русе до Видин?

Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката бе едно от предложенията, направени от кмета на Русе Пенчо Милков по време на срещата му с министъра на туризма Христо Проданов.

Според Милков, това ще разкрие нови възможности за туризма. „Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин трябва да има връзка и разходки по реката“, категоричен бе русенският градоначалник. Подчертано бе и значението на бързите проверки от РЗИ при акостирането на корабите, за да се представят повече дестинации в страната ни и да остане България в маршрутите на речния туризъм.

Повдигнат бе и въпросът за драгирането и поддръжката на водния път и създаването на единни правила със съседна Румъния за спокойствието на корабособствениците, плаващи в българо-румънския участък. Милков предложи още Русе да бъде включен в експедиентски журналистически турове на Министерството на туризма, за да може да се популяризира като дестинация. До момента средствата, отделяни за развитието на туризма и инфраструктурата в Северна България, са по-малки в сравнение с тези за Южна България, което обуславя и по-слабата активност на частните инициативи в областта на туризма, каза още кметът на Русе.

От своя страна министър Проданов увери, че ще подкрепи тазгодишното издание на русенското туристическо изложение „Уикенд Туризъм“. През миналата година то бе отличено като най-доброто туристическо събитие, което даде основание на кмета да покани министъра да го открие през юни.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации