Новини

SeaPods – първите в света плаващи къщи-капсули

Първите в света плаващи къщи-капсули пуснати на пазара в Панама, започват от $295 000 и стигат до $1,5 милиона. Панама ще бъде дом на първата в света общност от плаващи SeaPods, като първата капсула вече е във водата в Linton Bay Marina в Колон.

Ocean Builders, компания, специализирана в иновативните морски технологии, официално пусна в експлоатация това, което според нея са първите плаващи еко-възстановяващи домове в света.

Кацнали на три метра над морското равнище на карибския бряг на Панама, футуристичните единици са проектирани да настанят двама души и се продават сега, като цените варират от $295 000 до $1,5 милиона.

Най-малкият хотел в света е широк едва 2,5 метра

До декември първите гости с нощувка ще могат да спят в капсулите, а 100 изцяло притежавани единици ще бъдат готови за обитатели изцяло до лятото на следващата година.

Втора партида от повече от 1000 капсули се предвижда през следващите години.

Проектирани от холандския архитект Koen Olthuis, футуристичните SeaPods са насочени към пътешественици, загрижени за климата, които искат да живеят на вода, но не искат да се откажат от лукса на съвременния живот.

С минималистичен декор, извити стени и ултра-елегантен дизайн, водещият модел SeaPod изглежда като нещо фантастично.

Ето кой хотел е № 1 на Instagram за 2023-та според Forbes

Разпростират се върху 77 квадратни метра пространство, което е разделено на три нива.

Имат главна спалня с епични гледки, всекидневна и кухня, баня и открит вътрешен двор. Обгръщащите се панорамни прозорци дават на жителите 360-градусова безпрепятствена гледка към океана.

Луксозните интелигентни домове ще получават доставки с дрон и се предават с подводни камери.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button