Новини

Саудитска Арабия въвежда незабавни опции за електронна виза

Саудитска Арабия въвежда незабавни опции за електронна виза, за да опрости процеса за лица, притежаващи британски, американски и шенгенски визи.

Постоянните жители на Обединеното кралство, САЩ и страните от ЕС ще могат да получават туристически електронни визи при пристигането си в кралството.

Откакто отвори вратите си за туризма през 2019 г., Саудитска Арабия се превърна в един от най-бързо развиващите се туристически пазари в света, привличайки 93,5 милиона посетители през 2022 г.

След над 500 млрд. инвестиция: Саудитска Арабия очаква 100 милиона туристи

Тази инициатива е най-новата стратегия на страната за подобряване на достъпността и свързаността за желаещите да посетят чрез използване на цифровизация за създаване на рационализирани входни пътища.

Миналата година Саудитският орган по туризъм си сътрудничи с програмата Pilgrim Experience, за да стартира платформата Nusuk, първата официална интегрирана цифрова платформа в страната.

Nusuk предоставя на поклонниците и посетителите платформа, на която да планират пътуванията си до Мека, Медина и други свети места.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button