22.9 C
София
сряда, септември 27, 2023
spot_img
ruse русе

Пускат директни полети от България до Рияд

Нискотарифният превозвач Wizz Air започва директни полети от София до Рияд, Саудитска Арабия. Полетите ще се извършват от април 2023 г. и се предвижда да бъдат два пъти седмично – в четвъртък и в неделя. Това съобщиха от пресцентъра на Летище София.

Оттам припомнят, че по-рано през август тази година летището и Wizz Air са обявили съвместните си планове за развитие на базата си тук с базирането в София на седми самолет. От пресцентъра отбелязват, че това добавя още 500 000 пътувания от и към столицата на България годишно. От декември ще стартират и два нови маршрута – до Хамбург и Стокхолм, а също така ще бъдат увеличени честотите и по 12 от най-атрактивните дестинации на Wizz Air от и до българската столица.

„Продължаваме да увеличаваме въздушната свързаност на София, този път с Близкия Изток, като част от цялостната ни стратегия. Работим по десетки нови маршрути с много авиокомпании. Вярваме, че въздушната свързаност носи ползи не само за летището и авиокомпаниите, но и за икономиката и обществото на България“, коментира по повод новата линия изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро, цитиран в съобщението.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации