Новини

Продават замък в Шотландия за едва 30 хиляди паунда

Замък в Шетландските острови е на пазара само за 30 000 паунда, Има обаче едно НО – всеки потенциален купувач ще се нуждае и от допълнителни 12 милиона паунда.

Търсачите на къщи биха могли да грабнат Brough Lodge на остров Фетлар за по-малко от цената на апартамент, съобщава BBC.

200-годишният имот е разположен в 40 акра земя, с кули, двор и оградени градини.

Но инвеститорите са предупредени, че ще им трябват дълбоки джобове, за да покрият разходите за ремонта на сградата, която датира от 1820 г.

Продават зелен остров край Шотландия за жълти стотинки

Brough Lodge Trust, който беше създаден през 1998 г., за да запази сградата, призова „филантропски предприемач“ да поеме плановете му за трансформиране на обекта в убежище от световна класа. Техните предложения са да запазят съществуващата сграда, както и ще създадат 24 спални и ресторант, предава „Бизнес новините“.

Brough Lodge е сграда от категория А с национално значение и се намира в северозападния край на Фетлар.

Построен е от търговец на име Артър Николсън и се основава на архитектура, която той е видял, докато е пътувал във Франция, Швейцария и Италия.

Уникална структура на острова от само 61 души, лежи празна от 80-те години на миналия век, когато последната лейди Никълсън се изнесе.

Продават замък от филма „Кръстникът III“, разполага с 22 спални и 8 бани

Последният наследник на семейство Николсън, Олив Борланд, прехвърли собствеността върху имението през 2007 г. на Brough Lodge Trust и е един от попечителите.

Откакто пое имението, тръстът, управляван от доброволци, е похарчил повече от 500 000 паунда дарения, за да направи имота водонепропусклив и да добави нов покрив.

Освен че се наслаждават на невероятна гледка към Северно море, гостите на Brough Lodge ще имат възможност да правят уроци по йога и текстил и да се докоснат до традициите на Шетландските острови в плетенето и тъкането.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button